Ervaar de magie van Kerst in Barcelona
17 december 2023 

Ervaar de magie van Kerst in Barcelona

Tijdens de decembermaand transformeert Catalonië, met zijn bruisende hoofdstad Barcelona, in een magische bestemming versierd met betoverende kerstverlichting. Of je nu door de levendige straten van Barcelona zwerft of de kleinere steden verkent, de warme gloed van de lichten en de vrolijke begroeting van "Bon Nadal" (Catalaans voor Vrolijk Kerstfeest) creëren een gastvrije sfeer.

Verlichte straten van Barcelona

In Barcelona komt de stad tot leven met feestelijke verlichting die veel straten siert. Terwijl de iconische La Ramblas schittert met zijn betoverende verlichting, steelt Passeig de Gràcia met Casa Batlló en Casa Milà, ook bekend als La Pedrera, de show!

Bewonder de Lichtshow bij Casa Batlló!


Kerstmarkten en meer

Ontdek de charme van kerstmarkten tegen de prachtige achtergrond van de Sagrada Familia en de kathedraal in de Gotische wijk. Deze markten bieden een perfecte gelegenheid om unieke kerstcadeaus en souvenirs te vinden, waaronder de traditionele Turron. Mis niet de kans om een Caganer te kopen, een grillige kerstfiguur waarvan wordt geloofd dat hij geluk en vreugde brengt voor het komende jaar.

Maar de Caganer is niet de enige kersttraditie. Maak kennis met de Tió, een blok hout onder de kerstboom dat kinderen tot Kerstavond voeden. Op deze magische avond zingen kinderen een lied en slaan ze op het blok om de cadeautjes te onthullen die het "uitschijt". Omarm de eigenaardige en vrolijke kersttradities die Barcelona uniek maken!


Een speciale avond bij Hospital Sant Pau

Voor een werkelijk betoverende ervaring ga je 's avonds naar Hospital Sant Pau. Deze UNESCO-site verandert in een winterwonderland verlicht door kerstlampjes en biedt een magische sfeer voor iedereen. Om teleurstelling te voorkomen, koop online je tickets voor deze populaire uitstap.

The Lights of Sant Pau, of Els Llums de Sant Pau in het Catalaans, bieden een serene ontsnapping aan de feestelijke drukte en creëren een twinkelende en contemplatieve ambiance tijdens de meest prachtige tijd van het jaar.

Laat je onderdompelen in de feestelijke sfeer en ontdek de betovering van kerstmis in Barcelona! Verblijf bijvoorbeeld bij Hotel Catalonia Ramblas, vlakbij Plaza de Catalunya. Een goed 4*S-hotel met terras, zwembad en een heerlijk ontbijt. 


Feliz Navidad! Bon Nadal!