Disfrutar Barcelona, beste restaurant ter wereld!
16 juni 2024 

Disfrutar Barcelona, beste restaurant ter wereld!

Twee jaar geleden nummer 3, vorig jaar nummer 2 en ... dit jaar nummer 1!

Felicitaties aan de chef-koks van Disfrutar Mateu Casañas, Oriol Castro, Eduard Xatruch en hun medewerkers. Ongeveer 25 jaar geleden hebben ze elkaar ontmoet in het andere beroemde restaurant in Catalonië, ElBulli, nu ElBulli1846 museum nabij Roses. Luister naar de podcast over Disfrutar inclusief een interview met Eduard Xatruch.

's Werelds beste restaurants

Elk jaar kunnen meer dan 1.000 branche-experts 10 stemmen geven op de restaurants die zij het beste vinden en waar zij uiteraard geen banden mee hebben. Meer info over de lijst en het stemsysteem op The World's best restaurants.


Disfrutar en Compartir

Disfrutar opende in 2014 zijn deuren in Eixample en ontving intussen al 3 Michelinsterren en 3 Sols Repsol voordat het het beste restaurant ter wereld werd.

Ervaar hier de mediterrane keuken waarbij alles draait om pure emotie en creatieve emotie, het fundament van de gastronomie en het DNA van Disfrutar. Je kunt kiezen uit  één van hun degustatiemenu's; Klassiek of Festival. Er is ook nog een derde optie: de Living table. Je neemt dan plaats in de R&D-keuken van het restaurant en de maximale capaciteit is 6 personen.

Meer informatie op DisfrutarBarcelona.com. Geen verrassing dat alles voorlopig volgeboekt is maar nieuwe boekingen zijn mogelijk vanaf 1 jaar.

Disfrutar (genieten) is echter niet het enige restaurant van deze chef-koks. In Cadaques aan de Costa Brava en in Barcelona openden ze Compartir (delen). Hier deel je dan ook fantastische gerechten. Meer op CompartirBarcelona.com en CompartirCadaques.com.

Bekijk ook de video over Compartir Cadaques voor een eerste indruk ...