Barcelona

Barcelona én regio

Barcelona is een populaire bestemming voor stedentrips, maar de regio heeft zoveel meer te bieden. Blijf een paar dagen langer en ontdek de stranden van Costa Barcelona, natuurparken maar ook de culturele bezienswaardigheden zoals Montserrat en Cripta Colònia Güell.
In de buurt van Barcelona liggen ook de wijngebieden Allela en de Penedès, beroemd om hun cava's. Een geweldige dagtrip vanuit Barcelona.
Palau de la Musica

Modernisme in Barcelona

De belangrijkste architect van het Catalaanse modernisme is verreweg Gaudí. Als je in Barcelona wandelt, ontdek je op veel plekken het werk van Gaudí. De Sagrada Familia maar nog veel meer.

In Barcelona vind je echter ook werk van andere architecten uit die periode. Dit jaar wordt het werk van Domènech i Montaner gevierd. Zijn sporen zijn terug te vinden in Barcelona met iconische gebouwen als Palau de la Música, het oude ziekenhuis van Sant Pau, Casa Fuster en Casa Thomas. Maar ook buiten Barcelona vind je zijn werk, zoals het Casa Navàs, in Reus.

sagrada familia barcelona

Stedentrip Barcelona

Barcelona heeft een ruime keuze aan accommodaties, van eenvoudig tot super luxe. Een tweetal voorbeelden. Vlakbij het Plaza Catalunya ligt Hotel Grupotel Gravina***, gehuisvest in een 19e eeuws gebouw met comfortable kamers. 3-daagse stedentrip inclusief vlucht is er vanaf € 272 p.p.

Vlakbij de Plaza Catalunya ligt Hotel Amister Pelai*** met 2-kamer appartementen. 3-daagse stedentrip inclusief vlucht is er vanaf € 286 p.p.

De stedentrips zijn ook te boeken zonder vlucht!

Costa Barcelona

Barcelona heeft stranden maar wil je liever verblijven in een badplaats? Denk dan aan een van de badplaatsen aan de Costa Barcelona zoals Malgrat de Mar of Sitges. 

Vanuit vrijwel alle badplaatsen ben je met de trein of bus vrij snel in het centrum van Barcelona. Vanuit Sitges is het bijvoorbeeld circa 45 minuten!

Koop je tickets vooraf online

Barcelona én een strandvakantie?

Neem contact op voor een voorstel!

 Wilt u een voorstel om Catalonië te ontdekken? 

Neem vrijblijvend contact!