Wijn & Gastronomie in Empordà

Empordà is een regio van contrasten waar zee en bergen samen komen. Kleine vissersplaatjes en mooie stranden aan de Costa Brava met middeleeuwse stadjes in het binnenland. Karakteristiek is de noordelijke wind, de tramontane, die invloed heeft op de wijnen. 


Empordà is een van de oudste wijnregio's en Romeinese archeologische opgravingen in Platja d'Aro en Tossa de Mar laten de overblijfselen zien van deze wijnproductie. Sinds de 12e eeuw werd ook in kloosters werd door monniken wijn geproduceerd. Het klooster van Sant Pere de Rodes is hier een voorbeeld van. 


De streek is vooral bekend door de rode wijnen. Witte en rosé wijnen maar ook cava en zoete wijnen Moscatel en Garnatxa de l'Empordà worden ook geproduceerd. Voor elk wat wils!

Onze culinaire wijnreizen in Empordà

Wine & Dalí  

Empordà

Meer info

Wijntour Empordà & 

Costa Brava

Meer info
clos d'agon

Empordà, Penedès & Priorat voor liefhebbers

Meer info

Wine & Dalí in Empordà

Programma

Dag 1 - Hotel El Molí in Pont de Molins

Hotel El Molí is een charming hotel met buitenzwembad dat gevestigd is in een gerestaureerde molen uit de 17e eeuw. In de avond een 4-gangendiner met lokale producten. Dinsdag en woensdag is het restaurant gesloten.


Op deze dag staat een bezoek aan La Vinyeta op het programma. Een bijzonder bedrijf waar met respect voor de natuur waar niet alleen wijn wordt geproduceerd maar ook olijfolie, azijn, eieren, kaas en honing. Tijdens de lunch wordt het allemaal geproefd vergezeld met een proeverij van hun wijnen. 


Dag 2- La Vinyeta

Op deze dag staat een bezoek aan La Vinyeta op het programma. Een bijzonder bedrijf waar met respect voor de natuur waar niet alleen wijn wordt geproduceerd maar ook olijfolie, azijn, eieren, kaas en honing. Tijdens de lunch wordt het allemaal geproefd vergezeld met een proeverij van hun wijnen. 


Dag 3 - Vertrek of verlenging

Blijf meer nachten en bezoek andere wijnhuizen in de buurt, bezoek de stad Peralada met zijn wijnmakerij en golfbaan. Of bezoek Cadaques op circa 1 uur rijafstand.


Bezoek aan het Dalí-museum

Figueres met het prachtige Dalí-museum ligt op 10 minuten rijden van het hotel. Tijdens een bezoek aan dit museum kijk je je ogen uit. De gids wijst je op alle interessante weetjes die je anders misschien zou missen. We kunnen het bezoek aan het museum op elke gewenste dag organiseren (op maandag gesloten behalve in juli en augustus). Het museum werkt met tijdslots.

Inclusief

- 2 overnachtingen in Hotel El Molí met ontbijt

- 2 x diner in het restaurant van het hotel

- bezoek La Vinyeta met tour, lunch inclusief het proeven van hun wijnen

- entree Museo Dalí met gids

Vanaf € 345 p.p. met verblijf in een 2-persoonskamer in laag seizoen. Vanaf € 375 p.p. in hoog seizoen.

Verlenging aan de kust, in Girona of ?

Blijf nog een extra nacht of bezoek Figueres onderweg naar Girona met het mooie historische centrum en de beroemde Joodse wijk. Girona en regio is het culinaire centrum met vele goede restaurants waarvan de bekendste  Celler de Can Roca met 3 sterren is.

Neem contact op voor de mogelijkheden.
costa brava baai

Wijntour Empordà & Costa Brava

Programma

Dag 1 - Hotel Mas del Sol

Dit 4*-hotel  ligt tussen de wijngaarden van de Empordà, het wijngebied van de Costa Brava. Op circa 10 minuten van de kust en 30 kilometer van Girona. Dit boutique hotel gevestigd in een Catalaanse masia beschikt over een restaurant, lounge, terras en buitenzwembad.


Een heerlijke plek om de wijngaarden en de kust van de Costa Brava te ontdekken!


Dag 2 - Bezoek met wijnproeverij bij Celler d'en Marc

Het Belgisch echtpaar Lut en Marc hebben in 2012 een masia uit de 14e eeuw, Mas Pagès, gekocht om hun droom goede wijn te produceren te realiseren. Ze hebben deze oude wijnmakerij in ere hersteld en hebben nu een prachtig bedrijf waar zeer mooie wijnen worden gemaakt. Al heel snel werd een van hun wijnen bekroond. Na de tour is er een wijnproeverij.


Dag 3 - Bezoek met wijnproeverij bij Clos d'Agon

Al in de 15e eeuw waren er wijngaarden op dit wijngoed. Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw zijn nieuwe druivensoorten aangeplant waaronder Cabernet Sauvignon, Voignier, Marsanne en Monastrell.


In 2005 is de nieuwe bodega gebouwd, volledig geïntegreerd in de omgeving en geïnspireerd op het werk van Piet Mondriaan. Na de tour is er een proeverij van hun wijnen. Dit wijnhuis is een van de Grandes Pagos de España.


Mogelijk om een picknick of een fietstocht te reserveren.


Dag 4 - vertrek of verlenging

Blijf nog een extra nacht of bezoek Girona met het mooie historische centrum en de beroemde Joodse wijk. Girona en regio is het culinaire centrum met vele goede restaurants waarvan de bekendste  Celler de Can Roca met 3 sterren in Girona is. In de avond kunnen we een food tour door de stad regelen om de Catalaanse keuken te ontdekken!

Inclusief

- 3 overnachtingen in Hotel Mas del Sol met ontbijt

- 2 x diners in het restaurant van hotel

- Tour en proeverij bij Celler d'en Mar

- Tour en proeverij bij Clos d'Agon

Vanaf € 375 p.p. met verblijf in een 2-persoonskamer in laag seizoen. Vanaf € 429 p.p. in mid seizoen en vanaf € 599 p.p. in hoog seizoen.

Verlenging aan de kust, in Girona of ?

Het is  ook mogelijk de Empordà met de andere wijngebieden van Catalonië te combineren. Denk aan het gebied van de cava, de Penedès, en de Priorat.

Of een paar dagen aan de kust in een van de leuke dorpen van de Costa Brava?

Neem contact op voor de mogelijkheden.
clos d'agon
Gramona winery
mas doix priorat

Empordà, Penedès & Priorat voor liefhebbers

Programma

Tijdens deze reis bezoekt u 3 wijnregio's en verschillende wijnhuizen waarvan enkele lid zijn van Grandes Pagos de España: Clos d'Agon in Empordà, Gramona in Penedès en Mas Doix in Priorat. Geniet van de verschillende landschappen en de wijnen en cava's uit deze streken!


Dag 1 - aankomst in  Hotel Mas del Sol

Dit 4*-hotel  ligt tussen de wijngaarden van de Empordà, het wijngebied van de Costa Brava. Op circa 10 minuten van de kust en 30 kilometer van Girona. Dit boutique hotel gevestigd in een Catalaanse masia beschikt over een restaurant, lounge, terras en buitenzwembad.

Een heerlijke plek om de wijngaarden en de kust van de Costa Brava te ontdekken!


Dag 2 - Bezoek met wijnproeverij bij Clos d'Agon

Al in de 15e eeuw waren er wijngaarden op dit wijngoed. Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw zijn nieuwe druivensoorten aangeplant waaronder Cabernet Sauvignon, Voignier, Marsanne en Monastrell.

In 2005 is de nieuwe bodega gebouwd, volledig geïntegreerd in de omgeving en geïnspireerd op het werk van Piet Mondriaan. Na de tour is er een proeverij van hun wijnen. Mogelijk om een picknick of een fietstocht te reserveren.


Dag 3 - richting Penedès en aankomst Casa Modernista Bolet

Casa Modernista Bolet is een charmant hotel gevestigd in een modernistisch gebouw uit 1911 en omgeven door ecologische wijngaarden, groene heuvels, dennenbossen en olijfbomen. Alle vijf de kamers zijn verschillend en je verblijft in één met uitzicht op de wijngaarden.

Op het terrein vindt u ook de wijnmakerij van de familie Bolet. Na de rondleiding is er een  proeverij van hun premium wijnen en cava. Geniet 's avonds van een gastronomisch diner in combinatie met een van de nabijgelegen restaurants.


Het hotel ligt op ongeveer 10 minuten van Vilafrance del Penedès met verschillende gebouwen uit het Modernisme en de thuisbasis van de 3 Castellers (menselijke torens) groepen. Afhankelijk van hun schema is het mogelijk ze in actie te zien.


Dag 4- bezoek Gramona in Sant Sadurní d'Anoia

Gramona is een prachtige wijnmakerij in het centrum van Sant Sadurni d'Anoia. Je bezoekt hun wijngaarden buiten deze cava-stad, inclusief de boerderij met schapen, kippen en paarden. De uitzichten zijn geweldig met Montserrat op de achtergrond. Bij terugkomst in de wijnmakerij is er een proeverij van hun cava's en wijn.


Dag 5- richting Priorat en aankomst Hotel Ora in Torr0ja del Priorat 

Ora Hotel Priorat combineert de charme van weleer met modern comfort. Het hotel is gevestigd in de historische abdij van Torroja del Priorat, een 18e-eeuws gebouw omgebouwd tot een stijlvol boetiekhotel. Het is een geweldige plek om te genieten van de prachtige landschappen, uitzonderlijke wijnen en echte gastronomie van het wijngebied Priorat.


Op deze dag of de laatste dag maak je een stop bij Atavus Winery in Gratallops. Een bijzonder familiebedrijf waar gewerkt wordt in verbinding met de natuur. Je wandelt door de wijngaarden en leert meer over het proces en hun filosofie. In het nieuwe proeflokaal met uitzicht op de wijngaarden geniet je van een proeverij van hun iconische wijnen met lunch.


Dag 6 - bezoek aan Mas Doix

Bezoek aan dit uitzonderlijke wijnhuis in de buurt van Scala Dei. Dit wijnhuis is een van de Grandes Pagos de España. Na de rondleiding is er een proeverij van 5 van hun wijnen. Op verzoek is een proeverij van 7 wijnen of van oude jaargangen mogelijk.


Tussen Torroja del Priorat en Mas Doix ligt het klooster van Scala Dei, nu een museum  buiten het dorp Escaladei. In het dorp is het mogelijk om de wijnmakerij Escaladei te bezoeken.


Dag 7-vertrek of combineren met andere regio?

Combineer deze reis met een van de andere regio's zoals Terra Alta, Tarragona of Ebro Delta.

Inclusief

- 2 overnachtingen in Hotel Mas del Sol inclusief ontbijt

- 2 dinners in hotel restaurant

- tour & proeverij bij Clos d'Agon

- 2 overnachtingen in Casa Modernista Bolet inclusief ontbijt

- 1 diner in restaurant in omgeving

- tour & proeverij bij Bolet

- tour & proeverij bij Gramona

- 2 overnachtingen in Design Hotel Ora in Torr0ja del Priorat inclusief ontbijt

- bezoek met proeverij en lunch bij  Atavus Winery

- toer & proeverij bij Mas Doix

Vanaf €979 p.p. met verblijf in  2-persoonskamer
Neem contact op voor de mogelijkheden.

Neem contact op voor een voorstel!

 Wilt u een voorstel om Catalonië te ontdekken? 

Neem vrijblijvend contact op voor een voorstel.