Wijnfestival in Priorat en Jazz & Wijn in Penedès
27 april 2023 

Wijnfestival in Priorat en Jazz & Wijn in Penedès

In de wijnstreken is er altijd wel reden voor een feest en vanaf mei barst het los. Aankomend weekend (28 april - 1 mei 2023) is er de Fira del Vi in Falset met wijnkelders uit Priorat en Montsant die hun wijnen presenteren. In deze twee Catalaanse wijnstreken worden voornamelijk rode wijnen geproduceerd. Een selectie van wijnen die je kan proeven en kopen bij de stands van meer dan 70 wijnkelders.

Tijdens dit wijnfestival bruist Falset en omgeving van de activiteiten. Van concerten en culinaire events tot bijzondere proeverijen in de wijngaarden. In 2019 bezocht ik ondermeer een speciale wijnproeverij in een van de wijnkelders met wijnen van vrouwelijke wijnmakers en combineerde het evenement Vidart wijn met muziek. Tijdens dit evenement kon je wijnen proeven van verschillende wijnproducenten en genieten van een pianoconcert in de wijnkelder. Informatie over het programma dit jaar is te vinden op Fira del Vi.


Een ander groot wijnfeest in Catalonië is in het naburige wijngebied Penedès …

Wijn & Jazz in Vilafranca del Penedès

In deze regio van de cava combineert ViJazz wijn, cava en jazz. Dit speciale 3-daagse evenement in juli is met jazzconcerten en wijn- en cava-proeverijen in het historische centrum van Vilafranca. De drie teams van Castellers zullen ongetwijfeld optreden.

De cava- en wijnhuizen in deze regio's bezoeken? Ook te combineren met een stedentrip naar Barcelona! De Penedès ligt op minder dan een half uur rijden en de Priorat op 1,5 uur van Barcelona.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.