Cellers Torres

Voel de traditie van meer dan 150 jaar wijnmaken tijdens een bezoek aan de Cellers Torres net buiten Vilafranca del Penedès. Dit jaar stonden ze in de top 50 van 's werelds beste wijngaarden, een indrukwekkende lijst van bekende wijnhuizen.

Torres is een wijnmakerij in familiebezit en familieleden leiden een van de wijnmakerijen over de hele wereld. Niet alleen in Catalunya, Rioja en Duero maar ook in Californië en Chili.

Wij waren er eind september en er was veel bedrijvigheid in de kelders. Wijn maken is een proces van hard werken en geduld en het is altijd geweldig om de wijnproductie met eigen ogen te zien. Indrukwekkend is ook hun vatenkamer waar de wijnen rijpen.

Torres maakt iconische wijnen van internationale druivensoorten. Zoals de Fransola (100% Sauvignon Blanc) of een van hun Cabernet Sauvignons. De Mas La Plana is een van hun iconische wijnen, maar probeer ook hun Waltraud Riesling, fruitiger dan die uit de koelere klimaten. Steeds meer plant Torres ook lokale rassen zoals Pirene die lijkt op Pinot Noir en die je terugvindt in hun (Gran) Coronas.

Torres tour

“Hoe meer we om de aarde geven, hoe beter onze wijn”

Vanwege de klimaatverandering besloot Torres te investeren in lokale en oude druivenrassen, omdat deze wellicht beter bestand zijn tegen het nieuwe klimaat. Miguel Torres, el presidente de Torres, is hartstochtelijk betrokken bij dit proces. Dit resulteerde in een reductie van 30% CO2-uitstoot per fles en het doel is om voor 2030 een reductie van 55% te bereiken. Samen met de Jackson Family Wines in Californië richtten zij Interational Wineries for Climate Action op. Hun doel is om wijnhuizen bewust te maken en de krachten te bundelen om in 2050 klimaatpositief te worden.

Tijdens je bezoek kom je meer te weten over de stappen die Torres al heeft gezet en in de toekomst zal zetten.

Tours

Reserveer je plek in je favoriete taal (Catalaans, Spaans of Engels) en combineer het terwijl je daar bent met een ontbijt of lunch in hun restaurant.


Ell Celleret Restaurant

Er zijn niet zoveel bodega's met een restaurant maar Torres is er een van. Lunch binnen of in hun tuin met uitzicht op de Mas la Plana-wijngaard en Montserrat. In het weekend is het restaurant ook geopend voor het ontbijt. Een leuke idee voor je zaterdag- of zondagochtend!

Op de menukaart staan verschillende gerechten. Van tapas tot rijstgerechten en lokale specialiteiten zoals de kip van Penedès. De omgeving en het uitstekende eten maken het een geweldige ervaring. Bon provid!

El Celleret bij Torres

La Carretera del Vi

Cellers Torres is een van de bodega's van de Carretera del Vi. Deze 33 kilometer lange mediterrane wijnroute verbindt de bodega's in Penedès met die in Garraf. Wanneer je de wijnroute volgt, kan je niet alleen de 13 wijnhuizen bezoeken, maar ook Iberische dorpjes, middeleeuwse kastelen en architectuur uit de modernistische tijd.

Start in Sant Martí Sarroca en bezoek Cellers Torres voor een rondleiding en een lekkere lunch. Na de lunch volg je de route naar de bodega's in Garraf. Maak een stop in Vilafranca met het wijnmuseum Vinseum of Olèrdola voor een ontspannende wandeling en bezoek aan het kasteel. Eindig de dag met een diner bij zonsondergang op de stranden van Sitges.

Meer informatie over de route vind je op de website en er is ook een mobiele app die de route via GPS laat zien.