Carnaval in Catalonië!
15 februari 2023 

Carnaval in Catalonië!

Carnaval is een de meest diepgewortelde feesten in Catalonië en is verbonden met oude Romeinse vieringen. In Catalonië begint het carnavalsfestival met de aankomst van Koning Carnaval op donderdag, en eindigt op Aswoensdag met de Entierro de la Sardina gevierd, ofwel de begrafenis van de sardine. Dit markeert het eind van carnaval en daarmee het begin van de vastentijd. Soms wordt in plaats van een sardine ook een ander symbolisch figuur gebruikt, welke dan staat voor een sardine. Als afsluiting uiteraard vuurwerk!

Dit jaar is carnaval van 16 tot en met 21 februari en de bekendste carnavals in Catalonië zijn in Barcelona, Solsona, Torelló, Castell Platja d'Aro, Tarragona, Vilanova i la Geltrú en Sitges.

Carnaval in Sitges

Er wordt wel gezegd dat het carnaval van Sitges behoort tot de 10 beste carnivals ter wereld. Er zijn verschillende parades, voor kinderen en volwassenen en events. Zoals op de international dag van de Xató, 13 februari een workshop voor het maken van deze lokale specialiteit. Op 16 februari arriveert Koning Carnestoltes én Koningin Carnaval en kan het feest beginnen. Met een zeer lange parade op dinsdagavond waar je aan de route, o.a. langs de boulevard de stoet van vele bijzondere wagens en dansers kunt bewonderen.

Meer info: https://www.visitsitges.com/en/carnaval-sitges-2023/