Thema en waterparken in Catalonië
27 juni 2023 

Thema en waterparken in Catalonië

PortAventura World in het zuiden van Catalunya is een van de grootste pretparken van Europa en de grootste van Spanje. Het is een avontuurlijke wereld voor het hele gezin met spannende achtbanen, spectaculaire shows en prachtige attracties. Ervaar de sensatie van de iconische achtbaan "Dragon Khan" of ontdek de magie van "Shambhala", een van de hoogste achtbanen van Europa. 

Nieuw is de attractie "Uncharted"! Bekijk de video blow om een indruk te krijgen.

PortAventura World heeft drie themaparken. PortAventura Park neemt je mee op reis door verschillende culturen en continenten. Van de bruisende Middellandse Zee tot het exotische Far West met spannende attracties en spectaculaire shows. Je kunt 6 werelden bezoeken en heeft meer dan 5 kilometer aan achtbanen.

Ferrari Land en Caribe Aquatic Park

Ferrari Land is een uniek themapark gewijd aan het legendarische automerk Ferrari. Stap in de snelste achtbaan van Europa, de "Red Force", en voel de kracht van een Formule 1-auto. En ontdek natuurlijk de volledige geschiedenis en technologie achter deze iconische auto's.

Caribe Aquatic Parc is een waterpark met spannende waterglijbanen met een totale lengte van 2 kilometer. Verder meerdere zwembaden en ligbedden.

Naast PortAventura zijn er nog meer thema- en waterparken in Catalunya zoals:

Tibidabo in Barcelona

Tibidabo heeft een lange geschiedenis van zelfs meer dan 120 jaar en biedt een magische ervaring met moderne attracties, unieke shows en gastronomie. Het park ligt in de natuurlijke omgeving van de Serra de Collserola en biedt een van de mooiste uitzichten over de stad. 

Vanaf 1 juli 2023 is er een nieuwe attractie: Beyond. Beyond is een deur naar Beyond Worlds, een meeslepende virtual reality-attractie waarmee je verschillende digitale werelden kunt betreden. Met Beyond kun je nieuwe ervaringen beleven met verschillende projecties en het gebruik van de nieuwste technologie.

Marineland Catalunya

Tussen Malgrat de Mar en Blanes vind je Marineland Catalunya, een themapark met waterpark en dolfinarium. Geniet van de glijbanen, zwembaden en de shows met dolfijnen en zeehonden.

Waterparken aan de Costa Brava

Vlakbij Lloret de Mar aan de Costa Brava vind je Water World Aquatic Park. Je kunt ook een kaartje kopen inclusief transfer! Iets noordelijker in Roses ligt waterpark Aquabrava en vlakbij Platja d'Aro Aquadiver.

En als je op zoek bent naar een waterpark voor de hond ga dan naar Aquapark Canino in La Roca del Vallès, ook de thuisbasis van La Roca Outlet Village.

Tickets PortAventura


Hotels in PortAventura

Zoals veel pretparken heeft PortAventura ook hotels.

  Booking.com