Penedès & Sitges

De Catalaanse regio Penedès vlakbij Barcelona heeft zijn eigen karakter. Hier tussen de Middellandse kust en de bergen worden al eeuwenlang wijnen en cava’s van uitstekende kwaliteit geproduceerd.


Penedès geldt als de bakermat van de moderne Spaanse wijnbouw. Eeuwen geleden vooral bekend om de rode wijnen maar sinds de cavaproductie hebben de witte druiven steeds meer de overhand gekregen. Tegenwoordig is circa 2/3 aangeplant met witte druiven. Cava wordt geproduceerd volgens de uit Champagne overgenomen méthode traditionelle. 


In dit gebied zijn vele cava- en wijnhuizen, van groot tot klein waar de eigenaar nog elke dag handmatig de flessen draait!


Verblijf in de Penedès of aan de kust om wijn & zee te combineren.

Gramona winery

Wijn & Gastronomie

in Penedès

Strandvakantie

in Sitges

Meer info


human towers

Groepen, meetings & incentives

Binnenkort
Torres tour

Bezoek Torres in Penedès

Voel de traditie van meer dan 150 jaar wijnmaken tijdens een bezoek aan het wijnhuis Torres net buiten Vilafranca del Penedès. Dit jaar stonden ze in de top 50 van 's werelds beste wijngaarden, een indrukwekkende lijst van bekende wijnhuizen. Torres maakt iconische wijnen van internationale druivenrassen, maar plant ook steeds meer lokale rassen.

Boek één van de bezoeken om meer te weten te komen over hun visie en wijnen.

 
Excursies & tickets
hotel sitges

Strandvakantie Sitges

Sitges heeft een gezellig  centrum met historische gebouwen, leuke winkels, restaurants en barretjes. Deze badplaats is bekend om de vele festiviteiten gedurende het hele jaar. In het achterland ligt het natuurpark Garraf en de wijnregio Penedès, bekend om de cava. Ook ben je binnen een uur met de trein in het centrum van Barcelona. Een heerlijke plek om strand, stad en natuur te combineren.

Verblijf hier bijvoorbeeld in het ME Sitges Terramar. Rustig gelegen aan het einde van de boulevard. Of liever in het centrum? Neem contact op voor een voorstel op maat.

Boek je tickets online

Neem contact op voor een voorstel!

 Wilt u een voorstel om Catalonië te ontdekken? 

Neem vrijblijvend contact op voor een voorstel.