Wandelvakantie in de Catalaanse Pyreneeën

Camprodon
Catalaanse Pyreneeen wandelvakantie
wandelvakanties Pyreneeen

Wandelen in de Catalaanse Pyreneeën

De Catalaanse Pyreneeën vormen de gehele noordgrens met Frankrijk. Naast unieke flora en fauna zijn er pittoreske dorpen met een eeuwenoude historie. 


Deze wandelroute gaat door de vallei van Camprodon en de route begint dan ook in de gelijknamige stad met de karakteristieke brug uit de 12 eeuw. Via Molló, Setcases en Llanars eindigt de route in Ribes de Fraser. Tip: verblijf een nacht extra en neem de trein naar Vall de Núria, een prachtige treinrit van circa 40 minuten met panoramische uitzichten. Op 2000 meter boven zeespiegel vind je hier een klooster en diverse wandeltochten.


Je verblijft in leuke 3/4 sterren hotels met goede gastronomie. Bagagevervoer tussen de hotels is inbegrepen. De moeilijkheidsgraad van deze reis is gemiddeld.

Inclusief

- 6 overnachtingen in 3/4* hotels inclusief ontbijt en diner

- 4 picknicks

- bagagevervoer tussen de hotels

- transfer Ulldeter-Setcases

- GPS-tracks

Vanaf € 849 p.p. met verblijf in een 2-persoonskamer

Vanaf € 1.029 p.p. met verblijf in een 1-persoonskamer

Verlenging in Girona of in de Empordà

Nog een paar extra dagen blijven? In de wijnregio van de Costa Brava of in Girona.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Programma

Camprodon

Dag 1 - aankomst Camprodon

Camprodon is de belangrijkste stad van de Camprodon-vallei en ligt aan de samenvloeiing van de rivieren Ter en Ritort. Een van de bezienswaardigheden is de 12e-eeuwse brug, gerenoveerd in de 14e eeuw, die de Ter overspant en die je op de eerste dagwandeling oversteekt.

Een interessant deel van de stad is de "nieuwe" wijk met huizen die in het begin van de vorige eeuw in art-nouveaustijl zijn gebouwd. Vanaf het Romaanse klooster van Sant Pere heb je uitzicht op het dorp.

Mollo

Dag 2 - van Camprodon naar Molló (11 km)

Molló is een traditioneel bergdorp en heeft een mooie kerk uit de 12e eeuw met de hoge, slanke klokkentoren die typerend is voor de Catalaanse kerkarchitectuur. De omgeving van dit kleine stadje heeft een grote verscheidenheid aan fauna en flora en het is een goede plek om de natuur van de Pyreneeën te ontdekken.

Setcases

Dag 3 - van Molló naar Setcases (12 km)

Setcases betekent letterlijk "zeven huizen" en is een stad in het Pyreneese graafschap Ripollés in Girona, vlakbij de Franse grens. De bron van de rivier de Ter ligt in de bergen net boven Setcases.

Setcases is het gehele jaar door een toeristische plaats met wandelen in de warmere maanden en skiën tijdens het winterseizoen met een lift in Vallter.

Setcases en omgeving

Dag 4 - omgeving van Setcases

Deze dag kan je Setcases en omgeving ontdekken. Er is een wandeling vanaf het skistation die toegang geeft tot een rondwandeling op hoog niveau en vervolgens naar Setcases, wat een opwindend alternatief zou zijn.

Een prachtige wandeling voor fitte mensen is om boven de berghut Ull de Ter naar Mountain Bastiments (2.881 m) te klimmen. Dit zorgt voor een lange dagwandeling van ongeveer 7 uur en een half.

Llanars

Dag 5 - van Setcases naar Llanars (11 km)

Llanars is een klein stadje in de Camprodon-vallei dat verschillende mogelijkheden biedt voor tal van activiteiten. Het ligt heel dicht bij Camprodon.

Er zijn verschillende mogelijke wandelroutes, zoals de landweg naar het zuiden naar Espinalba en de waterbron van la Bona Font. Een andere optie is om een taxi te nemen naar St. Joan de les Abadesses, waar een Romaans klooster uit de 5e eeuw staat, en dan een lokale bus te nemen terug naar Camprodon, vanwaar het 2 km is. loop terug naar Llanars.

Ribes de Freser

Dag 6 - van Llanars naar Riber de Freser (20 km)

Ribes de Freser is een kuuroord, aan de samenvloeiing van drie rivieren en bekend om zijn heilzame wateren Het is ook ook een druk marktstadje en het is het startpunt voor de mooie reis per tandradbaan door de Núria-vallei via Queralbs. Een reis die zeker de moeite waard is als u een extra nacht in Ribes doorbrengt.

Vall de Nuria

Vall de Núria

Met een extra nacht in Ribes is er de mogelijkheid om  "La Vall de Núria" per tandradbaan te bezoeken. De spoorlijn werd geopend in 1931 en de reis voert  door een spectaculair berglandschap naar Núria, 2000 m boven de zeespiegel, waar je kan genieten van een maaltijd in het klooster of gewoon de omgeving kan bewonderen.

De Maagd van Núria, de patroonheilige van de Pyreneese herders, wordt vereerd in een heiligdom dat hier in de 11e eeuw is gesticht.

Hotel La Coma Setcases
Hotel La Coma Setcases
Hotel La Grevol
Hotel La Grevol
Hotel Edelweiss Camprodon
spa at Hotel Classic Begur

Neem contact op voor een voorstel!