Cultuur in Girona & Empordà

museum dali figueres
Portlligat Dali

Dalí Driehoek in Empordà

Programma

Dag 1 - Hotel El Molí in Pont de Molins

Hotel El Molí is een charming hotel met buitenzwembad dat gevestigd is in een gerestaureerde molen uit de 17e eeuw. In de avond een 4-gangendiner met lokale producten. Dinsdag en woensdag is het restaurant gesloten.


Figueres met het prachtige Dalí-museum ligt op 10 minuten rijden van het hotel. Tijdens een bezoek aan dit museum kijk je je ogen uit. De gids wijst je op alle interessante weetjes die je anders misschien zou missen. We kunnen het bezoek aan het museum op elke gewenste dag organiseren (op maandag gesloten behalve in juli en augustus). Het museum werkt met tijdslots.


Dag 2- bezoek aan het Dalí House-Museum in Portlligat

Vlakbij het mooie stadje Cadaques ligt dit museum. In 1930 verhuisde Dalí met zijn vrouw en inspiratie Gala naar Portlligat waar ze hun huis beetje bij beetje creeërden in ongeveer 40 jaar. Dit was de plek waar hij tot 1982 woonde en werkte.


Het is ongeveer een uur rijden van het hotel. Combineer het bezoek aan dit museum met een bezoek aan Cadaques en omgeving.


Dag 3 - Vertrek of verlenging en bezoek aan Gala Dalí-kasteel

Het kasteel van Púbol of Gala Dalí kasteel is een middeleeuws gebouw waar Dalí een huis creëerde voor Gala, zijn muze met alleen haar in gedachten. Dit was ook zijn laatste workshop tussen 1982 en 1984 en het mausoleum voor Gala.
Púbol ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het hotel.

We kunnen de bezoeken in elke gewenste volgorde regelen, afhankelijk van de openingstijden van de musea. U kunt uw verblijf verlengen met een extra nacht in het hotel, in Girona of aan de kust.


Optie: bezoek aan La Vinyeta

Breng een bezoek aan wijnhuis La Vinyeta, een bijzonder bedrijf waar met respect voor de natuur waar niet alleen wijn wordt geproduceerd maar ook olijfolie, azijn, eieren, kaas en honing. Tijdens de lunch wordt het allemaal geproefd vergezeld met een proeverij van hun wijnen.

Inclusief

- 2 overnachtingen in Hotel El Molí met ontbijt

- 2 x diner in het restaurant van het hotel

- Dalí Triangle-pas inclusief toegang tot alle 3 de locaties

Optioneel: bezoek La Vinyeta met tour, lunch inclusief het proeven van hun wijnen 

Vanaf € 345 p.p. met verblijf in een 2-persoonskamer in laag seizoen. Vanaf € 375 p.p. in hoog seizoen.

Verlenging aan de kust, in Girona of ?

Blijf nog een extra nacht of bezoek Girona met het mooie historische centrum en de beroemde Joodse wijk. Girona en regio is het culinaire centrum met vele goede restaurants waarvan de bekendste  Celler de Can Roca met 3 sterren is.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Neem contact op voor een voorstel!

 Wilt u een voorstel om Catalonië te ontdekken? 

Neem vrijblijvend contact op voor een voorstel.