Wijn & Gastronomie in Terra Alta

Terra Alta is de meest zuidelijke wijnregio van Catalonië in de provincie Tarragona. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 tot 550 meter en dé druif van deze regio is de Garnatxa. Proef de Garnatxa Blanca, Negra en Peluda!


Deze wijnstreek ligt tussen de Franja de Ponent en de Ebrodelta. In de Ebrodelta vind je vele rijstvelden en dit zorgt ervoor dat dit gebied veel te bieden heeft qua flora en fauna. Het is een paradijs voor vogels waaronder ook de flamingo. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over de delta met de zoutvlakten, traditionele visserij en vogels en de bescherming hiervan.


Voor oesters en mosselen ben je hier ook aan het goede adres. Proef ze op zee of in een van de restaurants met een heerlijk glas wijn van Terra Alta!

hotel can josep bot
wijnkathedraal catalonie
Terra Alta wijnregio

Wijn & Gastronomie in Terra Alta

Programma

Terra Alta is de meest zuidelijke wijnregio van Catalonië in de provincie Tarragona. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 tot 550 meter en dé druif van deze regio is de Garnatxa. Proef de Garnatxa Blanca, Negra en Peluda!


Dag 1 - aankomst Hotel & Spa Can Josep in Bot

Dit hotel ligt in het kleine stadje Bot en is een perfecte plek om de omgeving van Terra Alta te ontdekken. Dit door een familie beheerde hotel biedt een restaurant met streekgerechten en een panoramisch uitzicht. U kunt ook genieten van de nieuwe spa.


Herencia Altes Cellar is een innovatieve kelder met toewijding aan duurzaamheid in de regio Terra Alta. Tijdens je bezoek leer je over hun filosofie en proef je natuurlijk enkele van hun wijnen.


Dag 2 - Bezoek met wijnproeverij en lunch in Catedral del Vi

In Pinell de Brai in het oosten van Terra Alta vind je een prachtige Catedral del Vi. Afhankelijk van de dag is de tour met een gids of op eigen gelegenheid (met audiogids). Na de rondleiding een proeverij en lunch.


Dag 3 - vertrek of verlenging?

Bezoek de stad Horta de Sant Joan, een pittoresk dorpje dat Picasso's Village wordt genoemd. Hij werd geïnspireerd door dit dorp en in het Centre Picasso is het mogelijk de tentoonstelling te bezoeken over Picasso's werken en de ervaringen van zijn twee verblijven in het dorp.

In dit stadje kan je ook een fiets huren om te fietsen op de Via Verde.


Een ander gebied in het zuiden dat een bezoek waard is, is de Ebro-delta en de stad Tarragona. Of combineer Terra Alta met de wijnregio van Priorat! Neem contact met ons op voor een voorstel.

Inclusief

- 2 overnachtingen  in Hotel & Spa Can Josep inclusief ontbijt

- 1 x diner inclusief water en wijn

- 1 x gourmet diner met wijnarrangement

- toegang spa (50 minuten)

- bezoek Catedral del Vi including (audio)tour, proeverij en lunch

- bezoek met proeverij bij Herencia Altes Cellar

Vanaf € 345 p.p. met verblijf in  2-persoonskamer

Combineren met andere regio?

Denk aan Priorat, Ebro Delta of Tarragona!

Neem contact op voor de mogelijkheden.
hotel ora priorat
Priorat Gratallops
Scala Dei Priorat

Wijn & Geschiedenis in Priorat

Programma


Dag 1 - aankomst Hotel Ora in Torr0ja del Priorat 

Ora Hotel Priorat combineert de charme van weleer met modern comfort. Het hotel is gevestigd in de historische abdij van Torroja del Priorat, een 18e-eeuws gebouw omgebouwd tot een stijlvol boetiekhotel. Het is een geweldige plek om te genieten van de prachtige landschappen, uitzonderlijke wijnen en echte gastronomie van het wijngebied Priorat.


Op deze dag of de laatste dag maak je een stop bij Atavus Winery in Gratallops. Een bijzonder familiebedrijf waar gewerkt wordt in verbinding met de natuur. Je wandelt door de wijngaarden en leert meer over het proces en hun filosofie. In het nieuwe proeflokaal met uitzicht op de wijngaarden geniet je van een proeverij van hun iconische wijnen met lunch.


Dag 2 - bezoek aan Mas Doix

Bezoek aan dit uitzonderlijke wijnhuis in de buurt van Scala Dei. Dit wijnhuis is een van de Grandes Pagos de España. Na de rondleiding is er een proeverij van 5 van hun wijnen. Op verzoek is een proeverij van 7 wijnen of van oude jaargangen mogelijk.


Tussen Torroja del Priorat en Mas Doix ligt het klooster van Scala Dei, nu een museum  buiten het dorp Escaladei. In het dorp is het mogelijk om de wijnmakerij Escaladei te bezoeken.


Dag 3 -vertrek of combineren met Penedès?

Combineer deze wijnregio met Penedès, de thuisbasis van cava of een van de andere regio's zoals Terra Alta, Tarragona of Ebro Delta.

Inclusief

- 2 overnachtingen  in Design Hotel Ora in Torr0ja del Priorat inclusief ontbijt

- bezoek en lunch bij Atavus Winery

- bezoek en proeverij van 5 wijnen bij Mas Doix

Vanaf € 339 p.p. met verblijf in  2-persoonskamer standaard

Combineren met andere regio?

Denk aan Penedès, Terra Alta of Tarragona!

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Neem contact op voor een voorstel!

 Wilt u een voorstel om Catalonië te ontdekken? 

Neem vrijblijvend contact op voor een voorstel.